1 min

Wanneer men kijkt naar applicatiewinkels is het nog steeds Apple’s App Store voor iOS en Google Play wat de klok slaat. Desondanks groeit Windows Marketplace gestaag door en telt de applicatiewinkel inmiddels 70.000 applicaties.

Het lijkt er op dat de moeite die Microsoft heeft gedaan om haar platform aantrekkelijker te maken de eerste vruchten af begint te werpen, in ieder geval in de applicatiewinkel. Waar begin dit jaar in januari het aantal applicaties nog op 60.000 bleef steken zijn er in een goede twee maanden 10.000 nieuwe applicaties toegevoegd aan de Marketplace. Hoewel hiermee een aangename groei kan worden waargenomen, heeft het platform nog een lange weg te gaan.

Met haar 70.000 applicaties staat Microsoft namelijk nog steeds duidelijk in de schaduw van Apple en Google. Een opvallend feit is het aantal ontwikkelaars die in staat zijn om een applicatie te ontwikkelen voor Windows Phone. Dit zijn namelijk 100.000 geregistreerde ontwikkelaars. Dit betekent dus dat er meer ontwikkelaars dan applicaties zijn.