1 min

Microsoft Office is beschikbaar voor Symbian Belle. Dit nieuws hebben Nokia en Microsoft vanavond bekend gemaakt. De aankondiging werd al drie jaar geleden gemaakt, nu is deze dan ook ten lange leste verwezenlijkt.

De twee bedrijven hebben dinsdagavond laten weten dat zij bij een aantal Symbian-smartphones de applicaties standaard mee gaan leveren. Eigenaars van andere modellen zullen de applicaties uit de Nokia Store kunnen downloaden. Het gaat hierbij om de applicaties Word, Powerpoint en Excel. Volgens Microsoft zouden de mobiele applicaties een groot deel van de functionaliteiten van de volledige desktopversie bevatten. Daarnaast heeft Microsoft ook gezorgd voor een naadloze samenwerking tussen Windows en Symbian.

Microsoft en Nokia maakten in 2009 plannen bekend om Office uit te brengen op het Symbian-platform. Drie jaar later is het woord bij de daad gevoegd en kunnen eigenaars gebruik maken van de applicaties. Op de Nokia 700, 701, 603, X7, C7, E7, Oro en de C6-01 is de nieuwe software te proberen middels een software-update. De overige modellen zullen op korte termijn ook compatibel worden met de software. Deze dient dan wel uit de Nokia Store gedownload te worden.