2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Bronnen dichtbij Samsung zeggen tegenover website The Verge dat de naam van de opvolger van de Galaxy S II nog niet vaststaat. Iedereen spreekt weliswaar over de Galaxy S III, maar over de definitieve naam is nog geen besluit genomen. Dat geldt ook voor het uiterlijk van de telefoon.

De afgelopen paar maanden zijn er diverse plaatjes en technische specificaties van de ‘Galaxy S III’ verschenen. Een anonieme, maar welingelichte bron bij Samsung zegt dat het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf nog geen definitief besluit heeft genomen over de naam van de nog te verschijnen smartphone.

Dat de typering ‘Galaxy’ in de naam van Samsungs nieuwste vlaggenschip zal zitten, staat in ieder geval wel vast. Deze week verstuurde Samsung uitnodigingen naar genodigden waarin de zin "Kom en ontmoet de nieuwe Galaxy" stond vermeld. Of het nieuwe toestel ook daadwerkelijk het modelnummer ‘S III’ krijgt is dus nog de maar vraag.

Daarnaast zijn er de afgelopen maanden diverse foto’s op internet verschenen van de vermeende Galaxy S III. De anonieme bron bevestigt tegenover The Verge dat geen van deze foto’s echt zijn. De foto’s die momenteel circuleren zijn volgens de bron van zogeheten "generieke testtoestellen". Deze modellen dienen om de interne kwaliteit van het nieuwe vlaggenschip te testen. Het uiteindelijk ontwerp zal er anders uitzien volgens de bron.

Ten slotte zegt de anonieme tipgever dat de beveiliging rondom de lancering van een nieuw toestel nog nooit zo streng is geweest bij Samsung. Dat is mogelijk een belangrijke reden om dummytoestellen in omloop te brengen, met als eventueel doel ook om de media op een verkeerd spoor te zetten.