Eén op de vijf Macs besmet met malware

Door op , 1618x bekeken

Volgens Sophos is het beveiligingsprobleem bij Apple groter dan verwacht. Volgens het beveiligingsbedrijf is maar liefst 20 procent van alle Macs wereldwijd besmet met malware. Dat aantal is aanzienlijk groter dan de 600.000 met de Flashback trojan geïnfecteerde Macs waarover Techzine volop heeft bericht de afgelopen weken.

Dat blijkt uit onderzoek dat is verricht door Sophos. Enkele miljoenen Mac-gebruikers hebben de afgelopen paar weken Mac antivirussoftware van Sophos gedownload. Uit deze groep selecteerde het beveiligingsbedrijf willekeurig 100.000 Macs om hun onderzoek te verrichten. Daaruit blijkt dat één op de vijf Mac-computers besmet is met Windows malware.

Sophos erkent dat de Windows malware weinig schade kan aanrichten voor Mac-gebruikers, maar deze malware kan en wordt wel verspreid naar andere gebruikers (zowel Mac als Windows). Een meer verontrustende bevinding is dat 2,7 procent van alle Macs besmet is met Mac OS X malware. De Flashback trojan en een malafide antivirusprogramma zijn de grootste boosdoeners: zij zijn respectievelijk verantwoordelijk voor 75,1 procent en 17,8 procent alle Mac-besmettingen.


Sophos waarschuwt dat Mac-gebruikers een geliefd doelwit zijn van cybercriminelen, ondanks de kleine doelgroep. Volgens het beveiligingsbedrijf denken cybercriminelen dat er meer geld valt te halen bij Mac-gebruikers, omdat zij over het algemeen een hoger besteedbaar inkomen hebben dan andere computergebruikers. Daarnaast hebben de meeste Mac-bezitters geen antivirusprogramma draaien op hun computer. Daarom adviseert Sophos deze gebruikers om hun computer zo snel mogelijk met een antivirusprogramma te beveiligen.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPhone 6 16GB 4G Grijs

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 551.00 € 551.00 Bekijken
0_sterren € 552.00 € 552.00 Bekijken
7_sterren € 569.00 € 569.00 Bekijken
0_sterren € 569.00 € 569.00 Bekijken
0_sterren € 579.00 € 579.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 16 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro