1 min

Tags in dit artikel

, ,

Samsung heeft vandaag de Exynos 4 quad-processor aangekondigd. De chip is gebaseerd op de ARM Cortex A9 quadcore en zal lopen op 1,4 GHz. Onder meer de komende Galaxy-smartphone zal worden voorzien van deze chip, maar ook toekomstige tablets en smartphones gaan er gebruik van maken.

Doordat de Exynos 4 quad op de 32nm High-k Metal Gate (HKMG) energiebesparende technologie is gebouwd, is deze 20 procent zuiniger dan zijn 45nm Exynos 4 dual core voorganger, maar beschikt over twee keer zoveel rekencapaciteit. Ook heeft Samsung de afmetingen ten opzichte van zijn voorganger gelijk weten te houden en zijn de socs pin-compatibel, zodat het mogelijk is om huidige toestellen te voorzien van een upgrade.

Om zo zuinig mogelijk om te gaan met de batterij, kan de Exynos 4 Quad naar behoefte zijn cores in en uitschakelen. Ook de spanning en de kloksnelheid kunnen dynamisch aangepast worden. De processor is bijvoorbeeld krachtig genoeg om Full HD af te spelen en op te nemen in 30 fps en weer te geven op een extern beeldscherm via HDMI 1.4.

Samsung stelt dat de reeds in productie zijnde Exynos 4 Quad zijn debuut zal maken in de aankomende Galaxy-smartphone, welke op 3 mei officieel aangekondigd zal worden.