2min

Tags in dit artikel

, ,

Google introduceert een aantal nieuwe features voor Gmail, de e-maildienst van de zoekgigant. Binnenkort zal er een knop boven iedere e-mail verschijnen waarmee gebruikers hun e-mailberichten automatisch kunnen vertalen. Deze vertaalfunctie zal de komende dagen uitgerold worden naar alle Gmail-gebruikers ter wereld.

Dat laat Google weten op het Gmail Blog. Het internetbedrijf experimenteert al langere tijd met deze functionaliteit, maar stelde deze tot op heden alleen beschikbaar als experimentele plugin in Google Labs. Gebruikers waren zo enthousiast over deze vertaalknop, dat Google heeft besloten om de vertaalfunctie voor iedereen beschikbaar te stellen. In Nederland is deze functionaliteit inmiddels uitgerold.

Als je een bericht wil laten vertalen, hoef je alleen op de knop ‘Translate Message’ te drukken. Deze knop zit verwerkt in het ‘More’-menu dat rechts bovenaan een bericht te vinden is. Tevens is het mogelijk om in te stellen dat iedere e-mail die in een vreemde taal is geschreven automatisch naar de gewenste taal wordt omgezet. Ook kun je zelf bepalen welke talen wel en niet vertaald hoeven te worden en kun je je eigen teksten laten vertalen naar een andere vreemde taal. Op het moment van schrijven kun je je e-mails in 54 verschillende talen laten vertalen.

Naast de vertaalmogelijkheden brengt Google een aantal kleine wijzigingen aan bij Gmail. De title-tekst in het tabblad van je webbrowser is zo aangepast dat je voortaan in één oogopslag ziet hoe veel nieuwe berichten je in je inbox hebt. Tegenwoordig staat er "Inbox (xx) – user@gmail.com – Gmail" in plaats van "Gmail – Inbox (xx) – user@gmail.com". Google noemt deze wijziging een Title Tweak. Een andere nieuwe feature is de Smart Mute. Hiermee is het mogelijk om ongewenste e-maildiscussies uit je inbox te weren.

Tevens neemt Google afscheid van een aantal plugins. Het gaat om onder meer Old Snakey, waarmee je het spel Snake kon spelen als je Gmail-account geopend was, en Mail Goggles, een applicatie die van de gebruiker eiste dat deze eerst een rekensom oploste, een e-mail verstuurd kon worden.