1 min

De Lumia 900 van de Finse fabrikant Nokia zal 549 euro gaan kosten. Dit heeft Nokia bekend gemaakt. Het nieuwe model uit de Lumia-reeks van Nokia zal vanaf 4 juni in de winkels te vinden zijn.

Met de Lumia 900 brengt de fabrikant een nieuw topmodel uit. De smartphone neemt het stokje over van de Lumia 800. De Lumia 900 is voorzien van een groter scherm en een camera aan de voorzijde. De specificaties ontgaan elkaar buiten deze twee punten niet bijster veel. Desondanks doet de Lumia 900 het in bijvoorbeeld de Verenigde Staten helemaal niet verkeerd en spreekt de fabrikant zelfs over een succes.

Het nieuwste model uit de reeks van Nokia zal over de toonbank gaan voor een prijs van 549 euro. Wanneer de smartphone op 4 juni op de Nederlandse markt zal verschijnen, zal de strijd aan gaan met andere modellen, waarbij Nokia de nodige weerstand zal kunnen verwachten. Zo bevindt de Lumia 900 zich in de prijsklasse van de Samsung Galaxy SIII en de basismodellen van de iPhone 4S. De One-serie van HTC is zelfs rond de 50 euro goedkoper.