1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Mexicaanse provider América Móvil heeft een officieel bod van 8 dollar per aandeel uitgebracht op 27,7 procent van KPN’s aandelen. Nu heeft het bedrijf reeds 4,8 procent in handen.

Dit maakt de telecomaanbieder van miljardair Carlos Slim via een persbericht bekend. Het bod dat de Mexicanen uitbrengen staat op 8 dollar per aandeel, wat 23,5 procent hoger is dan de koers van het aandeel op 7 mei. De waarde van KPN is ondertussen echter gestegen naar 7,60 euro per aandeel.

Aandeelhouders kunnen tot 27 juni hun stukken aanbieden aangezien het bod tot die datum geldig is. De Europese dochtermaatschappij van América Móvil, AMOV Europa, heeft het bod gedaan. Met een aandelenbelang van 27,7 procent blijft het bedrijf onder de grens van 30 procent. In Nederland is het verplicht om bij deelneming vanaf 30 procent ook een bod op de andere aandelen van een bedrijf te doen. De Mexicanen zouden vooralsnog echter enkel een vertegenwoordiging in de Raad van Commissarissen willen krijgen.

KPN heeft eerder laten weten een bod van 8 dollar per aandeel niet te zullen accepteren en vindt dat América Móvil "het bedrijf substantieel onderwaardeert". Toch neemt de telecomprovider het bod momenteel serieus in overweging.