Mozilla lanceert Firefox 13

Door op , 2239x bekeken

Mozilla heeft vannacht de nieuwste versie van haar browser Firefox gelanceerd. Inmiddels zijn we aanbeland bij de 13e uitgave van de browser. De grootste vernieuwing is dat er een nieuwe hoofdpagina is toegevoegd.

De hoofdpagina wordt op het beeldscherm getoverd door 'about:home' in de adresbalk in te voeren. De interface geeft de gebruiker de mogelijkheid om hun persoonlijke instellingen te wijzigen en een persoonlijke startpagina te creëren met snelkoppelingen naar bookmarks, downloads, add-ons, geschiedenis, synchronisatie en instellingen. Daarnaast kunnen ook voorgaande sessies hersteld worden. Bij de eerste opstart van Firefox 13 worden gebruikers voorzien van een instellingenmenu waarin deze pagina ingesteld kan worden. Mozilla plant voor de komende tijd nog meer toevoegingen en wijzigingen voor de nieuwe pagina.

Een andere grote toevoeging is de Tabs-pagina, waar de inspiratie duidelijk afkomstig is van Google Chrome en de Opera-browser. Gebruikers zien op deze pagina enkele miniaturen van websites die eerder zijn bezocht. Daarnaast zijn er ook zogenaamd Tabs on demand welke de snelheid van de browse-ervaring moeten verhogen door pagina's vanuit de vorige sessie te laden wanneer een gebruiker ze in een nieuwe sessie wil openen.

Dankzij de Reset Firefox-functie die met Firefox 13 wordt geïntroduceerd wordt het voor gebruikers mogelijk om een aantal problemen met slechts een enkele klik op de muis op te lossen. Deze functie zorgt er eigenlijk voor dat er een nieuw profiel wordt aangemaakt, waarbij belangrijke data zoals geschiedenis, bookmarks, wachtwoorden, etc. wordt meegenomen.

Firefox 13 is momenteel nog niet te vinden op de website van Firefox, maar via een omweg zijn de Windows- en OS X-versie al wel te downloaden.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPhone 6 16GB 4G Grijs

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 553.00 € 553.00 Bekijken
0_sterren € 554.00 € 554.00 Bekijken
7_sterren € 569.00 € 569.00 Bekijken
0_sterren € 569.00 € 569.00 Bekijken
0_sterren € 579.00 € 579.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 14 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro