Eerste bèta LibreOffice 3.6.0 uitgebracht

Door op , 2195x bekeken

The Document Foundation heeft de eerste bta uitgebracht van de officesuite LibreOffice 3.6.0 met een aantal interessante wijzigingen.

Als eerste zijn er een aantal tweaks aangebracht in de gebruikersinterface. Zo is er een nieuw About-venster, zijn er nieuwe 'split color'-knoppen voor Writer en Calc, zijn de rulers minder opvallend in Writer en worden GTK-thema's beter gerendered op Linux. Ook de prestaties zijn verbeterd. Vooral het importeren van documenten is versneld, evenals het verwerken van grote autocorrectlijsten en het vernieuwen van pivottabellen in Calc.

In Writer is het importeren van .docx-documenten verbeterd, is het aantal woorden nu af te lezen vanuit de statusbalk, is er ondersteuning toegevoegd voor contextual spacing en voor Smart Art en is het maken van een businesskaarten verbeterd.

Het spreadsheetprogramma Calc heeft een nieuwe optie om aangepaste voorvoegsels in te stellen voor nieuwe documenten. Ook is het importeren en exporteren van .csv-documenten verbeterd, kunnen gemarkeerde cellen nu samengevoegd worden met de rechtermuisknop en zijn er verschillende nieuwe spreadsheetfuncties toegevoegd zoals gedefinieerd in de ODF OpenFormula.

Impress en Math hebben ondersteuning gekregen voor breedbeeld en de Math-formule-editor heeft nieuwe helpknoppen gekregen. Daarnaast zijn er in LibreOffice 3.6.0 nieuwe importfilters speciaal gericht op Corel Draw-documenten en is er een watermerkoptie voor de PDF-export toegevoegd. Ten slotte zijn er veel bugs opgelost in deze nieuwe release.

De releasenotes van versie 3.6.0 bta 1 van LibreOffice zijn op deze pagina te vinden. De nieuwe versie kan vanaf hier gedownload worden voor Windows, Linux en OS X.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPhone 6 16GB 4G Grijs

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren 554.00 554.00 Bekijken
0_sterren 555.00 555.00 Bekijken
7_sterren 569.00 569.00 Bekijken
0_sterren 569.00 569.00 Bekijken
0_sterren 579.00 579.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 14 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro