1 min

Motorola heeft het Britse Psion overgenomen voor een bedrag van 200 miljoen dollar. Psion mag als de grondlegger van de mobiele markt gezien worden. Het bedrijf was verantwoordelijk voor revolutionaire PDA’s, waarbij één van de producten bijzonder veel op een netbook leek. Tegenwoordig maakt Psion handheld- en carkitproducten.

Greg Brown, CEO en voorzitter van Motorola Solutions, geeft aan dat Psion een versterking voor Motorla vormde die het bedrijf niet kon afslaan. John Hawkins, voorzitter van Psion, zegt in een verklaring dat het bedrijf tevreden is en unaniem heeft ingestemd met de overname van Motorola, wat tegenwoordig eigendom is van zoekgigant Google. Hawkins laat het ook niet na om aan te geven dat Psion een goede prijs heeft gekregen voor de overname.

Motorola Solutions zal Psion onderbrengen binnen de Enterprise Mobile Computing-afdeling van het bedrijf, wanneer de overname volledig is afgerond. Naar verwachting zal dit gebeuren in het laatste kwartaal van dit jaar.

Psion is gevestigd in Londen en heeft ongeveer 830 werknemers en klanten in meer dan 50 landen. In 2011 lagen de onkomsten van Psion op zo’n 27 miljoen dollar.