1 min

Google heeft vandaag tijdens haar I/O-evenement een dedicated tabletapplicatie voor haar sociale netwerk gelanceerd. Naast de aankondiging van deze applicatie, liet Google ook de nodige cijfers over het sociale netwerk voorbij komen.

Zo liet Google weten dat haar sociale netwerk nu 250 miljoen gebruikers telt. 150 miljoen van deze gebruikers zouden zich maandelijks aanmelden op Google+. Slechts 75 miljoen gebruikers zouden dagelijks inloggen op Google+. Daarmee staat Google in de schaduw van Facebook, maar de cijfers lijken bemoedigend. Het gebruik van Google+ wordt vooral verricht vanaf mobiele apparaten. Om die reden heeft Google enkele nieuwe mobiele features gelanceerd.

Zo heeft Google dus voor Androidtoestellen de tabletversie van Google+ gelanceerd met nieuwe navigatie, notificaties en profielen. Een tabletversie voor Apple’s iPad zal volgens Google op korte termijn beschikbaar gemaakt worden. De applicatie kent een visuele indeling, waarbij belangrijkere berichten groter zijn. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van de applicatie, valt het op dat Google echt haar best heeft gedaan om iets nieuws te creëren. In plaats van statische tekst, heeft Google een poging gedaan de applicatie interactief te maken en te zorgen dat je niets belangrijks mist.

Naast de nieuwe functies werden er ook enkele verbeteringen doorgevoerd, zoals bijvoorbeeld een betere integratie met Calenders, automatische uploads in Party Mode en verbeterde uitnodigingen. Het nieuwe Events laat je direct en automatisch foto’s uploaden naar aangemaakte evenementen, waarna alle aanwezigen automatisch op de hoogte worden gesteld van deze toevoeging.