1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Het bedrijf BlueStacks heeft opnieuw een indrukwekkend nieuwtje mogen presenteren. Op Google I/O presenteerde het bedrijf namelijk een programma waarmee Android-applicaties gedraaid kunnen worden op systemen van Apple.

Het is niet heel lang geleden dat wij konden berichten over het zelfde bedrijf, wat het destijds mogelijk maakte om Android applicaties op een pc te draaien. Tijdens de presentatie van woensdagavond werd er, in de ogen van vele loyale volgers, een minder voor de hand liggende combinatie getoond. Middels een nieuw stuk software maakt BlueStacks het namelijk mogelijk om Android-applicaties te draaien op OS X.

Het bedrijf probeert hiermee de kloof tussen de twee platformen te verkleinen en hoopt meer dan 400.000 Android-applicaties beschikbaar te kunnen maken voor iOS. Vooralsnog verkeert de software in een Alpha-status, maar er zijn al enkele grote stappen gezet. De software komt in navolging van een versie voor Windows. De diensten zijn vrijwel identiek aan elkaar, het enige verschil tussen de twee zou logischerwijs het besturingssysteem waar de software zich op richt zijn.