1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Gaikai is overgenomen door Sony Computer Entertainment. Dit hebben beide bedrijven vandaag bekend gemaakt. Sony zou een bedrag van ruim 300 miljoen euro voor de overname hebben betaald.

Met de overname haalt Sony een bedrijf binnen dat het mogelijk maakt om een game te spelen via een stream. De games staan geïnstalleerd op externe servers, waardoor gebruikers niet eerst zelf het spel hoeven te downloaden en te installeren. Een dergelijke manier van spelen kan om meerdere redenen erg voordelig zijn voor gebruikers, mede doordat zij niet hoeven te beschikken over krachtige en kostbare hardware.

Sony zou de overname gaan gebruiken om via de dienst haar eigen clouddienst op te zetten. In de toekomst zullen we dan zowel casual- als core-games op het Gaikai-platform gaan vinden, waarmee Sony haar gebruikers wil voorzien van innovatieve en interactieve entertainment. Er wordt verwacht dat de dienst op meerdere apparaten zal gaan draaien zoals tablets, televisies en de PlayStation 3 of opvolger daarvan.