Gates: 'Goede keuze om eigen tablet te maken'

Door op , 1751x bekeken

Bill Gates, oprichter en voorzitter van Microsoft, heeft tijdens een interview verteld dat hij vindt dat Microsoft een goede keuze heeft gemaakt met het bouwen van een eigen tablet, waarbij hij doelt op de onlangs aangekondigde Surface-tablets.

Gates vertelt dat hij gelooft in de mogelijkheid om het beste van twee werelden te hebben. Het is mogelijk om een rijk eco-systeem aan fabrikanten te bedienen en tegelijkertijd ook zelf een aantal kenmerkende toestellen aanbieden. Microsoft's Surface-tablets zullen gaan concurreren met producten van HP, Dell, Lenovo en Asus. Deze partijen betalen naar verluidt een flink bedrag om Windows 8 op hun tablets te mogen plaatsen.

Gates vindt het een goede keuze van Microsoft om niet zo ver te gaan als Apple, dat haar software enkel op haar eigen apparaten zoals de iPad, iPhone en Mac integreert. Gates vindt wel dat Microsoft meer tablets moet ontwikkelen in de toekomst. De softwaregigant gaf echter aan dat de Surface een eenmalig product zou worden om Windows 8 een duw in de rug te geven.

Gates denkt dat de tablet uiteindelijk zal zorgen voor het einde van de traditionele computer. Volgens de oprichter van Microsoft kan alles wat je prettig vindt aan een tablet én aan een PC worden geïntegreerd in één apparaat.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPhone 6 16GB 4G Grijs

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 551.00 € 551.00 Bekijken
0_sterren € 552.00 € 552.00 Bekijken
7_sterren € 569.00 € 569.00 Bekijken
0_sterren € 569.00 € 569.00 Bekijken
0_sterren € 579.00 € 579.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 16 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro