Gates: 'Apple moet de iPad aanpassen aan Surface'

Door op , 2609x bekeken

Bill Gates, oprichter en voorzitter van Microsoft, vindt dat Apple heeft gefaald in het maken van een apparaat dat zowel voor PC als tablet door kan gaan. Het bedrijf uit Cupertino moet de iPad aan gaan passen, nu Microsoft binnenkort met de Surface op de markt zal komen.

Volgens Gates is de Surface van Microsoft het bewijs van het feit dat er geen compromissen gemaakt hoeven worden om een goed hybride apparaat te ontwikkelen. Alles wat men fijn vindt aan een PC en aan een tablet kan in één apparaat worden verwerkt, zo vindt Gates. Apple heeft vooralsnog het idee van een hybride tussen een Mac en een iPad weggewuifd. Tim Cook merkte eens op dat een dergelijk apparaat net zo nuttig zou zijn als een toaster-koelkast.

Gates heeft echter ook lovende woorden over voor Apple en dan met name voor Steve Jobs, de overleden oprichter van het bedrijf. Steve Jobs was in de ogen van Gates in staat om succes te vinden terwijl Microsoft met eerdere pogingen enkel faalde. Microsoft kwam veel te vroeg met een tablet, terwijl Apple de perfecte timing had met de iPad. Volgens Gates deed Jobs sommige dingen beter dan hijzelf.

Het is de vraag of een eigenwijs bedrijf als Apple enige waarde hecht aan de woorden van Gates. Al enkele keren is het idee van een hybride toestel van tafel geveegd, maar wellicht weet Apple opnieuw te verrassen, het kan ook zo zijn dat dit keer de timing van Microsoft beter is.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPad Air 2 16GB Zilver

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 405.00 € 405.00 Bekijken
7_sterren € 418.00 € 418.00 Bekijken
0_sterren € 419.00 € 419.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 18 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro