Mozilla remt ontwikkeling Thunderbird

Door op , 2183x bekeken

Mozilla heeft laten weten dat het minder aandacht zal gaan besteden aan de ontwikkeling van de Thunderbird-e-mailclient. Dit omdat andere projecten voorrang krijgen.

Dit meldt Mitchell Baker, voorzitter van de Mozilla Foundation, op zijn blog. Baker laat weten dat de stabiliteit van de client belangrijker is dan nieuwe functies en dat verdere innovatie van de e-mailclient op dit moment geen prioriteit meer heeft.

De meerderheid van de gebruikers van Thunderbird is tevreden met de huidige featureset, zo vertelt hij. Met de blik op webmail maakt Mozilla Thunderbird liever stabieler en wil het innoveren op andere gebieden. Daarnaast laat Baker weten gefaald te hebben: "We hebben jaren geprobeerd Thunderbird een innovatieve oplossing te maken die een rol speelt om communicatie via internet meer open en innovatief te maken en zo meer ontwikkelaars te krijgen. Dat is mislukt."

In de toekomst zal Mozilla een stuk minder bijdragen aan het project. De Thunderbird-community moet het ontwikkelen van nieuwe features hoofdzakelijk op zich nemen. Mozilla zal veiligheidsupdates blijven ontwikkelen, evenals het bouwen van nieuwe versies elke zes maanden en het testen van de software. Daarnaast zullen speciale versies voor bedrijven worden vrijgegeven.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPad Air 2 16GB Zilver

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 405.00 € 405.00 Bekijken
7_sterren € 418.00 € 418.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 21 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro