Gegevens buitgemaakt bij aanval op NVIDIA-forum

Door op , 1706x bekeken

Vanmorgen bereikte ons het nieuws dat de fora van NVIDIA slachtoffer zijn geworden van een aanval waarbij ook gegevens van gebruikers zijn buitgemaakt. NVIDIA heeft daarom tot nader order het forum gesloten. NVIDIA maakt zelf melding van de aanval door alle forumleden per e-mail op de hoogte te brengen. Waarschijnlijk is er gebruik gemaakt van een fout in de software om de gegevens buit te maken.

De volledige lijst met gebruikersnamen inclusief e-mailadressen, versleutelde wachtwoorden (hash met willekeurige salt) en alle profielgegevens die al publiekelijk beschikbaar waren zijn uitgelekt. Onder deze publiekelijke profielgegevens vallen geslacht, geboortedatum, locatie, interesses en eventueel een website adres. Aangezien deze gegevens niet verplicht zijn om in te vullen verschilt het per gebruiker of deze zijn uitgelekt.

NVIDIA is nu bezig om het forum te patchen en de beveiliging weer op orde te brengen. Zodra dat is gebeurd zullen alle wachtwoorden worden gereset en zal het forum weer online komen. Gebruikers krijgen automatisch een e-mail waarin staat hoe zij hun wachtwoord kunnen herstellen. Hoeveel gebruikers zijn getroffen door de aanval op het NVIDIA-forum is onduidelijk, we hebben deze vraag open staan bij NVIDIA.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPhone 6 16GB 4G Grijs

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 550.00 € 550.00 Bekijken
0_sterren € 551.00 € 551.00 Bekijken
7_sterren € 569.00 € 569.00 Bekijken
0_sterren € 569.00 € 569.00 Bekijken
0_sterren € 579.00 € 579.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 15 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro