Beveiliging in Android 4.1 flink verbetert

Door op , 3127x bekeken

Google heeft in de nieuwe versie van Android weer enkele nieuwe features en veranderingen doorgevoerd. Uit onderzoek is gebleken dat een van de vele verbeteringen de beveiliging van het besturingssysteem betreft.

In Android 4.1 Jelly Bean zijn de nodige nieuwe features te vinden. Sommige springen er direct uit en sommige vallen wat minder op. Een van deze nieuwe features die minder snel op valt is Google's Address Space Layout Randomization. Deze techniek werd al in Ice Cream Sandwich geďntroduceerd maar blijkt nu flink te zijn doorontwikkeld.

Address Space Layout Randomaization, kort samengevat ASLR, is een stukje software dat ervoor zorgt dat data minder makkelijk is uit te lezen uit het geheugen doordat de locatie minder voorspelbaar is. Hierdoor kan gevoelige data die tijdelijk in het geheugen is opgeslagen minder makkelijk worden misbruikt. Deze techniek moet ervoor gaan zorgen dat Android minder gevoelig is voor malware.

Zoals vermeld werd de techniek geďntroduceerd in Ice Cream Sandwich maar liet het in deze versie nog wat te wensen over. In Jelly Bean heeft Google de volgende stap gezet en is ASLR een stuk volwassener geworden. ASLR is overigens geen uitvinding door Google maar wordt al langer in meerdere besturingssystemen toegepast.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPad Air 2 16GB Zilver

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 419.00 € 419.00 Bekijken
0_sterren € 424.00 € 424.00 Bekijken
7_sterren € 425.00 € 425.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 17 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro