1 min

Er rust sinds gisteren een verbod op de verkoop van de Samsung Galaxy Tab 7.7 voor heel Europa. Dit heeft een Duitse rechter maandag besloten. Het verbod is voor heel Europa opgelegd omdat Samsung de tablets via Duitsland distribueert.

Het verbod is het resultaat van een van de rechtszaken tussen grootmachten Apple en Samsung. De twee bedrijven zitten elkaar al enige tijd in de weg en spannen rechtszaak na rechtszaak tegen elkaar aan. Apple weet nu opnieuw in Duitsland een rechtszaak te winnen van Samsung.

Een Duitse rechter heeft maandag in Düsseldorf een verkoopverbod op de de Galaxy Tab 7.7 uitgesproken voor heel Europa. De tablet van Samsung zou volgens de uitspraak teveel op de iPad van Apple lijken. De uitspraak zou volgens de Duitse media gebaseerd zijn op het verbod op de 10.1 variant van de tablet. De Galaxy Tab 10.1 werd eerder door de Duitse rechtbank verboden, Samsumg maakte vervolgens speciaal voor de Duitse markt een Galaxy Tab 10.1N, met een afwijking uiterlijk, deze tablet is niet verboden. Doordat de tablets zeer veel op elkaar lijken zou het verbod ook voor de 7.7 variant gelden.

Samsung Nederland heeft het verbod bevestigd en geeft aan dat Samsung direct in hoger beroep is gegaan bij de hoge raad.