AV-Test: BitDefender beste virusscanner

Door op , 7923x bekeken

Het Roemeense antivirusbedrijf BitDefender heeft de beste virusscanner. Dit blijkt uit de nieuwste resultaten van AV-Test.

Het lukte BitDefender om in de uitgebreide test zowel F-Secure als Kaspersky voor te blijven. Als derde eindigde onverwachts ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall van Check Point. Dit pakket deed voor de eerste keer mee aan de test.

In de uitgebreide test van AV-Test wordt gekeken naar bescherming en verwijdering van malware en de gebruiksvriendelijkheid van het pakket. Bij de bescherming wordt specifiek gelet op de weerbaarheid tegen 0-daymalware, detectie van malware van de laatste drie maanden en detectie van zeer actieve malware.

Om het verwijderen van malware te testen, worden actieve rootkits gebruikt. Bij de gebruiksvriendelijkheid spelen systeembelasting, het aantal false positives en onterechte waarschuwingen een rol.

In de test konden de scanners maximaal 18 punten halen. Het lukte BitDefender om er 17 te halen. BullGuard kreeg als enige de maximale score bij bescherming, bij het herstel en verwijderen van malware zijn het echter weer BitDefender en Kaspersky die als enige het maximumaantal punten binnenhaalden. Bij bruikbaarheid scoort Norton Internet Security 2012 het beste.

Als we kijken naar de gratis virusscanners, valt op dat CheckPoint de hoogste score neerzet met zijn ZoneAlarm-scanner. Daarna volgen AVG, avast!, Microsoft Security Essentials, Ad-Aware en ten slotte Panda Cloud Antivirus.

De hele test is hier nog eens rustig na te lezen.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPad Air 2 16GB Zilver

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 405.00 € 405.00 Bekijken
7_sterren € 418.00 € 418.00 Bekijken
0_sterren € 418.00 € 418.00 Bekijken
0_sterren € 419.00 € 419.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 19 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro