1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google heeft opnieuw een bedrijf overgekocht. Dit keer wordt het bedrijf Wildfire aan het bezit van Google toegevoegd. Het bedrijf ontwikkelt software voor advertenties op sociale platformen.

Wildfire is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van software waarmee bedrijven kunnen adverteren op platformen als Facebook, Google+, Twitter, Pinterest, YouTube en LinkedIn. In de laatste vier jaar groeide Wildfire uit tot een bedrijf met ruim 400 werknemers en 16.000 klanten. Het is dan ook niet gek dat er geruchten gaan dat Google een bedrag van 250 miljoen dollar heeft neer moeten leggen voor Wildfire.

De overname van Wildfire plaatst Google in een interessante positie. Zo kan Google zelf geavanceerde software aanbieden op zijn eigen sociale netwerk. Daarnaast beschikt Google nu ook over de software waarmee bedrijven en merken kunnen adverteren op bijvoorbeeld Facebook. Op deze manier gaat Google dus verdienen aan het succes van zijn concurrenten. Wildifre laat weten dat er geen directe wijzigingen door zullen worden gevoerd in de diensten van het bedrijf.