Voorwaarden Steam verbieden class-action zaken

Door op , 1255x bekeken

Valve, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor Steam, heeft haar voorwaarden voor de dienst aangepast. Hierdoor zijn enkele juridische stappen jegens Steam niet langer mogelijk.

Valve heeft vandaag een verklaring de wereld in gestuurd waarin zij laat weten dat zij de voorwaarden van haar dienst Steam heeft aangepast. Een van de wijzigingen zorgt ervoor dat gebruikers van de dienst Steam niet langer in groepsverband een rechtszaak tegen de dienst kunnen aanspannen. Wanneer de voorwaarden door een gebruiker worden geaccepteerd, gaat de gebruiker er mee akkoord dat men in geval van een geschil enkel een individuele claim in kan dienen tegen Steam.

De wijziging is geen vreemde stap in huidige markt. In het verleden zagen we al veel grote bedrijven en fabrikant deze stap nemen. Door een clausule tegen class-action rechtszaken in te bouwen kan een bedrijf veel geld besparen in de rechtszaal. Wanneer een consument namelijk in het gelijk wordt gesteld door een rechter hoeft een bedrijf maar één keer een schadevergoeding uit te keren. Wordt er tot een zelfde uitspraak gekomen in een class-action rechtszaak, dan is een bedrijf veel meer geld kwijt. Dit zelfde bedrag moet dan namelijk aan meerdere personen worden uitgekeerd. In een class-action rechtszaak kunnen consumenten zich namelijk aansluiten bij een aanklacht. Een partij, kantoor of persoon zal dan het woord doen namens een grotere groep mensen.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPhone 6 16GB 4G Grijs

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 582.00 € 582.00 Bekijken
0_sterren € 583.00 € 583.00 Bekijken
0_sterren € 595.00 € 595.00 Bekijken
0_sterren € 609.00 € 609.00 Bekijken
0_sterren € 609.00 € 609.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 14 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro