Syrië sluit internet en mobiel verkeer Aleppo af

Door op , 1625x bekeken

Het leger van SyriŽ heeft het internet en mobiel verkeer in de stad Aleppo afgesloten. Dit maakt het Syrische Observatorium voor Mensenrechten vandaag bekend. Aleppo is de grootste stad van SyriŽ.

Het afsluiten van het internet en mobiel verkeer zou volgens velen een voorteken van een militair offensief kunnen betekenen. De stad is al enige tijd verwikkeld in een strijd tussen rebellen en het leger. Waar de rebellen nu ongeveer de helft van de stad controleren wordt er al dagen een beslissend gevecht gevreesd. Door het internet en mobiel verkeer af te sluiten, hoopt het leger een voordeel tegenover de rebellen te creŽren. Zij gebruiken deze kanalen namelijk dankbaar om acties, aanvallen en protesten te organiseren.

De gevechten in de stad laaiden rond 20 juli op en de spanningen zijn sindsdien om te snijden. Door haar drie miljoen inwoners is Aleppo een belangrijk strategisch punt in de oorlogvoering van beide partijen. De wijk Salaheddine kent de hevigste gevechten, waarbij het leger zelfs niet te beroerd is om gevechtshelikopters in te zetten tegen de rebellen. Daarnaast hebben er verschillende bombardementen plaatsgevonden in de wijk.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPad Air 2 16GB Zilver

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren Ä 399.00 Ä 399.00 Bekijken
0_sterren Ä 399.00 Ä 399.00 Bekijken
0_sterren Ä 411.00 Ä 411.00 Bekijken
7_sterren Ä 419.00 Ä 419.00 Bekijken
0_sterren Ä 419.00 Ä 419.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 21 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro