2min

Microsoft heeft vandaag een nieuwe versie van zijn Windows Live-suite gelanceerd. Alleen Movie Maker en Photo Gallery zijn echter vernieuwd.

De nieuwe Windows Live-suite heet Windows Essentials 2012, iets wat al verwacht werd gezien Microsoft stopt met het merk Windows Live. Essentials 2012 bevat Mail, Messenger, SkyDrive en Writer.

Movie Maker is nu geoptimaliseerd voor Windows 8. Zo maakt de nieuwe versie gebruik van de hardwareversnelde graphics van dat OS, waardoor de prestaties van de software verbeterd zouden moeten zijn. Daarnaast is er een nieuwe stabilisatiefunctie waardoor video’s stabieler moeten worden en is er integratie met AudioMicro, Free Music Archive en de Vimeo Music Store om eenvoudiger legale muziek te vinden. Ten slotte zijn er enkele nieuwe teksteffecten toegevoegd en wordt h.264 nu standaard gebruikt.

Photo Gallery heeft een nieuwe functie gekregen genaamd Auto Collage waarmee snel een collage van foto’s gemaakt kan worden. Daarnaast wordt Vimeo ondersteund om de foto’s, en ook video’s, direct op te publiceren.

De overige applicaties van de suite zijn grotendeels ongewijzigd gebleven. Het enige wat nog opvalt is dat de suite Windows Live Mesh, de voorganger van SkyDrive, zal verwijderen. Met Mesh kunnen mappen tussen computers gesynchroniseerd worden. Daarnaast is ook het versturen van bestanden via peer to peer mogelijk en kan op afstand worden ingelogd op een computer met Mesh. De nieuwe SkyDrive-applicatie biedt alleen de mogelijkheid om bestanden vanuit de cloud te synchroniseren.

De verwachting is dat Mail en Messenger ook niet meer lang onderdeel zullen blijven van de suite, gezien beide applicaties nu standaard aanwezig zijn in Windows 8.

De nieuwe suite kan hier worden gedownload.