Google gaat concurrentie aan met Siri op iPhone

Door op , 3564x bekeken

Google heeft een zeer opmerkelijke stap gezet. Het gaat de concurrentie aan met Siri op Apple's iPhone. Google lanceerde eerder al Google Now voor Android Jelly Bean maar brengt deze dienst nu ook naar de iPhone.

De stap van Google is zeer opmerkelijk omdat het ten eerste de gebruiksvriendelijkheid van de iPhone flink verbeterd en omdat de dienst op Android nog maar nauwelijks beschikbaar is. Android Jelly Bean draait namelijk pas op een enorm klein deel van alle Android smartphones. De iPhone krijgt dus een Google-dienst die voor Android nog lang niet beschikbaar is.

De spraakbesturing die Google levert op de iPhone is in veel opzichten hetzelfde als Google Now. Google gebruikt ook voor de zoek-app zijn uitgebreide Knowledge Graph. Deze database bevat ruim 500 miljoen objecten en 3,5 miljard relaties tot deze objecten.

Door je zoekhistorie bij te houden kan Google precies bijhouden in welke context je informatie opvraagt. Zo kan je niet alleen vragen wat het weerbericht is op een bepaalde locatie, maar ook controleren of je vliegtuig vertraging heeft of wie er heeft gescoord in de laatste voetbalwedstrijd.

Google heeft de vernieuwde zoekapplicatie inmiddels ingediend bij de App Store van Apple en wacht nu op goedkeuring. Google gaat er vanuit dat de app binnen enkele dagen beschikbaar is.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPhone 6 16GB 4G Grijs

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 553.00 € 553.00 Bekijken
0_sterren € 554.00 € 554.00 Bekijken
7_sterren € 569.00 € 569.00 Bekijken
0_sterren € 569.00 € 569.00 Bekijken
0_sterren € 579.00 € 579.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 14 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro