1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Samsung heeft een whitepaper uitgebracht waarin de specificaties van de aankomende Exynos 5-dualcore-SoC staan beschreven.

De Exynos 5 wordt gebouwd met het 32 nm High-K metal gate-proces en is gebaseerd op de A15-core van ARM. De grafische kracht wordt verzorgd door een ARM Mali-T604-chip. De CPU werkt op een snelheid van 1,7 GHz en wordt geholpen door LPDDR3-geheugen dat op een snelheid werkt van 800 MHz.

De SoC heeft USB 3.0- en SATA III-poorten. Samsung laat weten dat de USB 3.0-poorten niet alleen gebruikt kunnen worden om data sneller te verplaatsen, maar dat dankzij deze nieuwe versie ook bijvoorbeeld een LTE-modem kan worden aangesloten op de SoC.

De nieuwe grafische chip zou zeer goed moeten presteren en resoluties aan moeten kunnen tot 2560 bij 1600 pixels. Bovendien zou de nieuwe Mali-core genoeg kracht leveren om 1080p te kunnen decoden en heeft het ondersteuning voor stereoscopische 3D.

Samsung omschrijft de Exynos 5 als de eerste A15-processor die gebruik maakt van ’s werelds snelste grafische core en in staat is om twee keer zo veel prestaties te leveren als bestaande Exynos 4-chips.