Facebook foto's worden nu eindelijk verwijderd

Door op , 3872x bekeken

Drie jaar geleden starten Ars Technica met een onderzoek om te kijken of sociale netwerken de foto's wel echt verwijderde van hun servers als jij als gebruiker daarom vroeg. Het resultaat was dat alle sociale netwerken hieraan voldeden behalve Facebook en MySpace. MySpace loste het probleem in enkele maanden op, Facebook had er drie jaar voor nodig.

Sinds kort worden foto's in je Facebook account, als je deze markeert om ze te verwijderen, ook daadwerkelijk verwijderd door Facebook. De afgelopen jaren werden echter alleen de verwijzingen op je profiel verwijderd maar bleef de foto gewoon op te vragen via het directe webadres van de foto.

Het probleem lag volgens Facebook bij het opslagsysteem van zijn foto's. Dit werkte nog niet optimaal doordat er gebruik werd gemaakt van verschillnde content delivery networks (CDN). Sinds februari van dit jaar heeft Facebook een nieuw opslagsysteem voor foto's in gebruik genomen en deze is wel in staat om foto's te verwijderen.

Uit recente testen van Ars Technica blijkt dat Facebook op dit moment ongeveer 2 dagen nodig heeft om je foto te verwijderen, nadat jij hebt aangegeven dat een foto weg moet. Ter vergelijking andere sociale netwerken zoals Twitter verwijderen foto's vaak direct maar geven wel aan dat het 24 uur kan duren in verband met de cache op hun CDN's. Facebook heeft aan Arc Technica laten weten dat het nu nog maximaal 30 dagen duurt.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPhone 6 16GB 4G Grijs

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 553.00 € 553.00 Bekijken
0_sterren € 554.00 € 554.00 Bekijken
7_sterren € 569.00 € 569.00 Bekijken
0_sterren € 569.00 € 569.00 Bekijken
0_sterren € 579.00 € 579.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 14 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro