Google introduceert cadeaubonnen in de VS

Door op , 1206x bekeken

De introductie van cadeaubonnen voor Google Play heeft stilletjes plaatsgevonden. Afgelopen week konden we al berichten over de mogelijke introductie van deze bonnen toen de nieuwe versie van de Play Store onder de loep werd genomen. Nu kunnen we melden dat Google is begonnen met het accepteren van de cadeaubonnen, wel alleen nog in de VS.

De nieuwe betalingsmogelijkheid voor de Google Play Store lekte uit nadat de nieuwste .apk-file van de applicatie eens goed onder de loep werd genomen. Hieruit werd duidelijk dat Google zou werken aan deze nieuwe manier van betalen binnen de applicatiewinkel. Het gebruik van prepaidkaarten of cadeaubonnen werd nog niet eerder ondersteund in de Play Store. Apple kent al langer een vergelijkbare ondersteuning in de vorm van iTunes Gift cards.

Gebruikers in Nederland zullen voorlopig nog even moeten wachten op de nieuwe cadeaubonnen. De cadeaubonnen werden in de Verenigde Staten stilletjes geďntroduceerd en blijken ook daar nog maar moeilijk verkrijgbaar. Om het aangekochte tegoed in te lossen zal een gebruiker een code in moeten voeren in de winkel. De kaarten beschikken vooralsnog niet over NFC-tags die het saldo automatisch kunnen bijschrijven.

Een tegenvaller zijn restricties die Google oplegt aan het gebruik van de kaarten. Zo zijn de kaarten vooralsnog enkel en alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Daarnaast kunnen de kaarten niet gebruikt worden voor het aankopen van hardware zoals bijvoorbeeld de Nexus 7. Ook kan je het tegoed niet gebruiken voor een abonnement op een applicatie of digitaal tijdschrift. De kaarten komen beschikbaar in 10, 15, 25 en 50 dollar.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPad Air 2 16GB Zilver

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 405.00 € 405.00 Bekijken
7_sterren € 418.00 € 418.00 Bekijken
0_sterren € 418.00 € 418.00 Bekijken
0_sterren € 419.00 € 419.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 19 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro