Fresh Paint beste entertainment app van Windows 8

Door op , 2510x bekeken

Fresh Paint is uitgeroepen tot de nummer één app van de entertainment categorie in de Windows Store. Op de dag dat Microsoft de Release Preview van Windows 8 uitbracht werden er ook een aantal nieuwe apps gelanceerd in de Windows Store, Fresh Paint was er daar één van.

Fresh Paint is net als het bekende Paint een applicatie om mee te tekenen. Alleen Fresh Paint is net wat gebruiksvriendelijker en uitgebreider. Ook is Fresh Paint beter geschikt voor touchscreens.

Microsoft heeft echter niet vermeld hoe de puntentelling in elkaar zit die bepaald dat deze app de nummer één positie mag bezetten. Dit zou kunnen zijn op basis van het aantal downloads of met de rating en reviews die gebruikers geven over de kwaliteit van de app. Neowin stelde deze vraag aan Steve Clayton, Microsoft blogger op Technet.com, via Twitter, zijn antwoord was dat de ratings gebaseerd zijn op een aantal verschillende aspecten, maar dat de app genoeg downloads en geweldige reviews had om de nummer één positie te behalen.

Fresh Paint is intern ontwikkeld door Microsoft en is in 2011 begonnen als een Microsft Research project, toentertijd werkte Microsoft samen met het Museum of Modern Art in New York en noemde het programma Microsoft Digital Art. Steve Clayton laat weten dat het prototype door ruim 56000 bezoekers van het museum is gebruikt.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPad Air 2 16GB Zilver

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 405.00 € 405.00 Bekijken
7_sterren € 418.00 € 418.00 Bekijken
0_sterren € 418.00 € 418.00 Bekijken
0_sterren € 419.00 € 419.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 18 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro