2min

Tags in dit artikel

, , ,

De IFA heeft ons tot nu toe al aardig wat leuke en nieuwe producten voor het Windows 8-besturingssysteem opgeleverd. Toshiba draagt hier nu ook aan bij met de verrassende Satellite U925t.

Dit verbazend slimme apparaatje is op het oog gewoon een tablet. Maar bij nadere inspectie zie je dat er een uitschuifbaar toetsenbord verstopt zit. Bij het uitschuiven van het toetsenbord begrijp je meteen waarom Toshiba het apparaat omschrijft als "tablet meets ultrabook". Het uitschuif toetsenbord bevat LED-verlichting en een touchpad met ondersteuning voor gebaren in Windows 8.

Daarbij heeft de Satellite U925t ook nog eens bijzonder degelijke hardware onder de motorkap. Zo zit er een Intel Core i5-processor uit de Ivy Bridge-reeks in het systeem verwerkt, de grafische kern in die processor zorgt voor de aanvoer van het videosignaal. Daarnaast zit er een SSD in van 128 GB, het 12,5 inch IPS-scherm is beschermd met Gorilla Glass.

Verder komt de U925t met Wi-Fi en bluetooth 4.0, Intel WiDi-technologie, een HDMI-aansluiting en twee USB 3.0-poorten. Deze poorten kunnen in de slaapstand gebruikt worden om apparaten via USB op te laden. Aan de voorkant van de tablet zit een webcam met een nog onbekende resolutie en aan de achterkant zit een camera met 3-megapixel. Ook zijn er een aantal sensoren in het systeem verwerkt, bijvoorbeeld voor omgevingslicht, 3D-accelleratie, gyroscopische bewegingen en een magnetisme.

Instructie filmpje Satellite U925t

Dit zijn bijzondere specificaties voor een tablet die ook nog eens omgebouwd kan worden naar een ultrabook. Daarbij komt ook dat de Satellite U925t slechts 1,59 kilo zwaar is en een dikte heeft van 2 centimeter.

Toshiba heeft nog niks los gelaten over de prijs van de Satellite U925t, wel weten we dat het apparaat op 26 oktober beschikbaar wordt. Dat is dezelfde dag als waarop Windows 8 uitkomt.