2min

Motorola heeft bevestigd dat de Motorola Droid Razr M, die gisteren werd gepresenteerd in New York, naar het Verenigd koninkrijk komt. Wel zal de Europese versie van de smartphone een andere naam en processor krijgen of er nog meer verandert is onduidelijk, het uiterlijk blijft wel hetzelfde.

Motorola heeft laten weten dat de Droid Razr M ook in het Verenigd Koninkrijk zal verschijnen. In plaats van de Qualcomm Snapdragon S4 processor zal deze echter gaan beschikken over een Intel Atom processor. Ook zal de naam van het toestel anders zijn dan in de Verenigde Staten. Aan het uiterlijk van de smartphone zal niets veranderen.

Deze Europese versie van de Droid Razr M, waarvan de naam nu nog onbekend is, krijgt dus een 4,3 inch scherm met een schermresolutie van 960×540 pxiels. Het toestel heeft verder een aluminium frame, een achterkant gemaakt van Kevlar en het scherm wordt aan de voorkant beschermd met Gorilla Glass. De Amerikaanse versie beschikt over een opslagcapaciteit van 8 GB of dat zo blijft is onduidelijk, wel kan de opslagcapaciteit gemakkelijk worden uitgerbeid via een microSD-kaartje. De smartphone wordt geleverd met Android Ice Cream Sandwich maar Motorola heeft beloofd dat de update naar Jelly Bean snel zal volgen.

Volgens Motorola zal de smartphone op 18 september gelanceerd wordt in het Verenigd koninkrijk. Of Motorola in meer landen in Europa toestellen gaat uitbrengen is nog onduidelijk. Op dit behoort Nederland niet tot een van de landen waar Motorola actief is, maar nu Motorola is overgenomen door Google ligt het voor de hand dat de focus zal worden uitgebreid. Hierover is echter nog niets bekend.

In de VS zijn gisteren nog twee toestellen van Motorola gepresenteerd de Droid Razr HD en de Droid Razr Maxx HD. Deze komen vooralsnog alleen in de Verenigde Staten op de markt.