'Apple wil internetradiodienst gaan aanbieden'

Door op , 2243x bekeken

Apple zou volgens The Wall Street Journal van plan zijn om de een streamingdienst aan te gaan bieden. Het bedrijf zou al met grote platenmaatschappijen aan het onderhandelen zijn over licenties voor het maken van radiostations gebaseerd op albums, liedjes, artiesten en afspeellijsten.

Deze nieuwe dienst van Apple moet het vooral op gaan nemen tegen Pandora, een bedrijf dat zich stevig gevestigd heeft in deze markt, maar ook Spotify is momenteel met succes deze markt aan het verkennen.

De dienst zal in eerste instantie alleen beschikbaar worden gesteld voor iOS-apparaten en Mac-computers. Er kan van uit worden gegaan dat als je meerdere Apple-producten bezit, de radiostations allemaal gesynchroniseerd zullen worden via iCloud, Apple's eigen clouddienst.

Er is de afgelopen jaren al vaker gespeculeerd over Apple's plannen om de muziekmarkt opnieuw aan te pakken, alleen was daar tot dusver niks van gekomen. The Wall Street Journal wist te melden dat Apple een iets ander soort licentiemodel met de platenmaatschappijen aan het onderhandelen is dan dat de concurrentie nu heeft. Apple wil namelijk meer interactiviteit bieden aan de gebruikers.

Op dit moment is het de vraag of Apple de nieuwe dienst tijdens de lancering van de nieuwe iPhone 5 uit de doeken kan doen. De aankondiging wordt naar alle waarschijnlijkheid gedaan op 12 september, wanneer Apple een persevenement op de planning heeft staan. Mogelijk is het nog te vroeg voor Apple om de dienst dan al te lanceren, maar het is onbekend hoe ver Apple is met de ontwikkelingen van- en onderhandelingen rondom de dienst.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPad Air 2 16GB Zilver

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 405.00 € 405.00 Bekijken
7_sterren € 418.00 € 418.00 Bekijken
0_sterren € 419.00 € 419.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 18 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro