'Spotify brengt browservariant uit'

Door op , 2524x bekeken

Verscheidene bronnen hebben tegenover TechCrunch gemeld dat muziekdienst Spotify een browserversie uit wil brengen. Het is nog niet bekend of de browserversie van Spotify de desktopsoftware zal vervangen, of dat beide diensten naast elkaar zullen blijven bestaan.

Het doel wat Spotify met deze browserversie wil bereiken, zou het realiseren van een grotere toegankelijkheid zijn. Alle afspeellijsten zijn immers direct toegankelijk wanneer ingelogd wordt op de Spotify-dienst. Dit in plaats van dat alle nummers opnieuw moeten worden gedownload naar beheersoftware zoals iTunes of Windows Media Player. Ook moet de browserversie het makkelijker maken om nieuwe muziek te ontdekken.

Overigens zou Spotify met de introductie van een browserversie direct kunnen concurreren met bijvoorbeeld Rdio en Pandora, dit zijn platformen die reeds een browserdienst aanbieden.

Dat een browserdienst de desktopsoftware zal vervangen lijkt in eerste instantie niet voor de hand te liggen. Spotify heeft de desktopsoftware echter al een jaar geleden van de laatste noemenswaardige update voorzien en wat dat betreft lijkt het niet ondenkbaar dat de browserdienst als vervanger moet gelden.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPad Air 2 16GB Zilver

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 405.00 € 405.00 Bekijken
7_sterren € 418.00 € 418.00 Bekijken
0_sterren € 419.00 € 419.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 18 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro