Browserkeuzescherm toch ook in Windows 8

Door op , 3252x bekeken

Er is een nieuwe belangrijke update verschenen in Windows Update, niets wat je pc beschermt tegen mogelijke beveiligingslekken, het gaat om het browserkeuzescherm dat verplicht werd gesteld door de EU. Het leek er eerder op dat Microsoft het keuzescherm achterwege zou gaan laten.

Het scherm was tot voor kort niet aanwezig in Windows 8, maar blijkbaar was dat tijdelijk. Het browserkeuzescherm doet zijn herintrede in Windows 8 door middel van een update, nadat deze geďnstalleerd is en je pc opnieuw opgestart wordt, zal het browserkeuzescherm verschijnen.

Als je enige programma's of aanpassingen hebt geďnstalleerd die ervoor zorgen dat het startscherm niet opgestart wordt, zal je het browser keuzescherm niet in beeld krijgen. Dit komt doordat het browserkeuzescherm een Metro-applicatie is, die zodoende op het startscherm verschijnt.

Via het browserkeuzescherm kan een browser naar keuze geďnstalleerd worden, browsers die al geďnstalleerd zijn zullen niet worden verwijderd. Microsoft moest dit scherm in Windows invoeren om de keuze voor een browser aan de gebruiker over te laten. Browserfabrikanten waren namelijk niet te spreken over het standaard toevoegen van Internet Explorer in Windows.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPhone 6 16GB 4G Grijs

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 552.00 € 552.00 Bekijken
0_sterren € 553.00 € 553.00 Bekijken
7_sterren € 569.00 € 569.00 Bekijken
0_sterren € 569.00 € 569.00 Bekijken
0_sterren € 579.00 € 579.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 14 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro