Intel stelt verwachte omzet Q3 naar beneden bij

Door op , 1260x bekeken

Intel heeft de verwachtte omzet voor het derde kwartaal van 2012 naar beneden moeten bijstellen. Dit is te wijten aan PC-fabrikanten die minder x86-chips afnemen dan vooraf werd voorspeld.

Volgens analist Vijay Rakesh is de aankomende introductie van Windows 8 RT met ARM-chips de druppel die de emmer doet overlopen. Fabrikanten waren volgens de analist al langer onzeker bij het voorspellen van hoe goed nieuwe apparaten zullen aanslaan bij de consument. De vraag is volgens Rakesh of x86-chips zij aan zij kunnen overleven met de systemen die op ARM-chips gebaseerd zijn. Daarbovenop komt nog eens de vraag wat de prijs zal zijn van deze systemen in vergelijking met de iPads, Kindles en andere tablets.

Patrick Moorhead, analist bij Moor Insight & Strategy schreef in een notitie: "ARM heeft de verwachtingen bijgesteld en Intel doet nu hetzelfde met op PC-gebaseerde chips. Voor Intel is er gelukkig ook goed nieuws, zo loopt het datacenter-onderdeel voortvarend. Als de donkere wolken wegtrekken, zal Intel goed in staat zijn de nieuwe vraag naar producten te vervullen".

Intel zegt dat de vraag naar hun producten momenteel afneemt omdat afnemers als Acer, HP, Lenovo enzovoorts zich aan het voorbereiden zijn op Windows 8. Vooralsnog zullen er nogal wat uitdagingen overwonnen moeten worden in de OEM-industrie. Waarschijnlijk zullen ook AMD en NVIDIA hier onder lijden, maar deze partijen hebben tot dusver nog niks laten weten.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPad Air 2 16GB Zilver

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 405.00 € 405.00 Bekijken
7_sterren € 418.00 € 418.00 Bekijken
0_sterren € 418.00 € 418.00 Bekijken
0_sterren € 419.00 € 419.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 18 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro