1 min

Google heeft Nik Software gekocht, dit bedrijf is de Duitse ontwikkelaar van onder andere de iOS-applicatie Snapseed. Deze app werd in 2011 nog uitgeroepen tot iPad-applicatie van het jaar.

Snapseed kreeg deze eer omdat het een innovatieve multitouch fotobewerkingsinterface boedt. Nik Software verkoopt Snapseed niet alleen voor iOS, er zijn ook een Mac- en Windows-versie van. Het bedrijf is inmiddels ook bezig met een Snapseed-applicatie voor Android.

Google stelt dat het gebruikers wil helpen bij het maken van leuke foto’s en dat Nik Software dit beter kan dan wie dan ook. Het gedeelte van Nik Software dat gewerkt heeft aan Snapseed wordt overgeplaatst naar het Google-hoofdkwartier, om te werken aan Google+.

Google heeft al een aantal functies toegevoegd aan Google+ die moeten helpen bij het bewerken van foto’s en de mogelijkheid om foto’s te uploaden in hoge resolutie. Facebook heeft recentelijk ook de mogelijkheid om foto’s in hoge resolutie te uploaden toegevoegd. Met Snapseed’s fotobewerkingsopties zou de mobiele Google+-applicatie vrijwel meteen naar hetzelfde niveau als Facebook en Instagram’s mobiele applicaties getild worden.