iOS-apparaten ongekend snel bijgewerkt naar iOS 6

Door op , 2271x bekeken

Twee dagen nadat iOS 6 beschikbaar is gekomen voor iOS-apparaten is ongeveer 15 procent daarvan al overgestapt op de nieuwste versie, dit meldt het online advertentiebureau Chitika.

Chitika meldt: "De snelheid waarmee mensen overstappen op de nieuwe versie van het iOS-besturingssysteem is bewijs van een goede productstructuur binnen Apple. Met name als je het vergelijkt met het Android-besturingssysteem waarvan slechts 1,5 procent van de apparaten het nieuwe besturingssysteem had na twee maanden".

Dit valt natuurlijk te verklaren omdat iOS alleen draait op de iPhone-toestellen die ook door Apple worden ontworpen en gemaakt. Android is open source en wordt op allerlei verschillende soorten hardware gebruikt en moet ook steeds worden aangepast om die hardware te ondersteunen. Apple staat dus ten alle tijden achter de knoppen terwijl het Android-platform afhankelijk is van fabrikanten en derden om de updates te ontwikkelen en te verspreiden voor elk individueel apparaat.

Het gat is echter nogal groot, Google zou er wel goed aan doen als het ervoor kan zorgen dat updates makkelijker en sneller gemaakt en verspreidt kunnen worden. Veel gebruiker klagen ook over de traagheid waarmee Android-updates beschikbaar komen.

Chitika baseert de bevindingen op de miljoenen mobiele advertentievertoningen op hun netwerk tussen 19 en 20 september.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPad Air 2 16GB Zilver

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 405.00 € 405.00 Bekijken
0_sterren € 418.00 € 418.00 Bekijken
7_sterren € 419.00 € 419.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 20 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro