Facebook stopt met gezichtsherkenning in EU

Door op , 2177x bekeken

Facebook is gisteren gestopt met gezichtsherkenning naar aanleiding van aanbevelingen van de Ierse Data Protection Commission.

Er ontstonden problemen nadat duidelijk werd dat Facebook foto's van leden gebruikt om de gezichtsherkenning te verbeteren. Het deed dit echter zonder toestemming aan gebruikers te vragen, iets wat illegaal is in Europa.

Hoewel de DPC niet specifiek vroeg om de functie compleet te verwijderen, is Billy Hawkes, commissaris van DPC, blij met het eindresultaat. De functie was al uitgeschakeld voor nieuwe gebruikers en de huidige templates zullen op 15 oktober verwijderd worden door Facebook.

De DPC had een aantal aanbevelingen gedaan aan Facebook om de privacy te verbeteren. Vlak nadat DPC ging controleren of Facebook wel voldeed aan privacyregelgeving, besloot het bedrijf om de gezichtsherkenningsfunctie weg te halen.

Uit die controle van de DPC bleek dat Facebook aan de meeste aanbevelingen van de commissie voldoet. Facebook is duidelijker over de informatie die het verzamelt en waar het die voor gebruikt, gebruikers kunnen eenvoudiger hun privacy-instellingen aanpassen en het verwijderen van persoonlijke data is verbeterd.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPhone 6 16GB 4G Grijs

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 550.00 € 550.00 Bekijken
0_sterren € 551.00 € 551.00 Bekijken
7_sterren € 569.00 € 569.00 Bekijken
0_sterren € 569.00 € 569.00 Bekijken
0_sterren € 579.00 € 579.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 15 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro