Nokia mogelijk toch bezig met Windows 8 tablet

Door op , 2453x bekeken

De ceo van Nokia, Stephen Elop, heeft vandaag in een interview met Engadget de indruk gewekt dat het bedrijf mogelijk toch bezig is om een Windows 8 tablet te ontwikkelen. Hij gaf aan dat de gebruikerservaring van Windows 8 ook meer vertrouwen zal geven in Nokia-producten.

Hoewel Nokia om de hete brij blijft heen draaien valt er uit de volgende quote van Elop wel op te maken dat Nokia duidelijke plannen en verwachtingen heeft: "We hebben nog niks bekendgemaakt wat betreft tablets. Echter zijn een aantal dingen wel duidelijk... de algemene gebruikerservaring op Windows Phones, tablets en PC's zal ervoor zorgen dat gebruikers een bepaalde ervaring gaan verwachten. Daarnaast zal de ervaring met Metro, oeps zo mag ik het niet meer noemen, onze producten meer zichtbaarheid opleveren. Bij Nokia geloven we dan ook echt in die gelijkwaardige gebruikerservaring.".

Wat Elop wil zeggen is dat het bedrijf gelooft dat de gelijkenis tussen Windows Phone en Windows 8 ervoor zal zorgen dat gebruikers eerder voor die producten gaan kiezen omdat ze dat al kennen. Hoe gelijkwaardiger de gebruikerservaring is hoe makkelijker men ermee kan werken. Nokia gelooft dus ook echt dat Windows 8 gaat bijdragen in het succes van Windows Phone. Beide gebruiken de tegels als interface. En dat Nokia voor toekomstige producten wil vasthouden aan dit vertrouwen door producten te blijven bouwen gebaseerd op Microsoft's nieuwe besturingssysteem. De kans is daarmee groter geworden dat Nokia ook Windows 8 tablets zal gaan maken.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPad Air 2 16GB Zilver

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 419.00 € 419.00 Bekijken
0_sterren € 424.00 € 424.00 Bekijken
7_sterren € 425.00 € 425.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 17 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro