Apple: 'Paarse waas iPhone 5-camera is normaal'

Door op , 2445x bekeken

Enkele dagen terug schreven we over de camera van de iPhone 5, welke bij natuurlijk licht een paarse waas op foto's tevoorschijn tovert. Een medewerker van Apple heeft aangegeven dat dit een normale reactie is en dat het geen goed idee is om tegen het licht in te fotograferen.

Gizmodo zette gisteren een bericht online, wat volgens een reactie van een AppleCare supportmedewerker bevatte, deze medewerker gaf antwoord op de klacht van een klant over de paarse waas die aangetroffen werd na het maken van foto's met de iPhone 5. "Ons engineeringteam heeft me zojuist deze informatie gegeven en we raden aan dat je de camera wegdraait van de zon wanneer je foto's maakt". Ook schrijft de medewerker, "De paarse waas is normaal in de iPhone 5", wat er op duidt dat alle iPhone 5-exemplaren hetzelfde omspringen met tegenlicht.

Het probleem is een paarse kleur die aan de zijkanten van de foto verschijnt, veroorzaakt door een natuurlijke lichtbron, maar kan ook ontstaan wanneer de lichtbron zelf niet op de foto wordt getoond. Een aantal gebruikers klaagden eerder al over dit gedrag van de iPhone 5. Officiële informatie over de paarse waas is nog niet naar buiten gebracht, Apple wilde ook niet reageren op de e-mail van de AppleCare medewerker.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPad Air 2 16GB Zilver

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 411.00 € 411.00 Bekijken
7_sterren € 419.00 € 419.00 Bekijken
0_sterren € 419.00 € 419.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 20 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro