Wozniak: 'iTunes moet ook naar Android'

Door op , 2093x bekeken

Steve Wozniak, mede-oprichter van Apple, heeft gezegd dat het bedrijf er verstandig aan doet om iTunes naar het rivaliserende Android-platform te brengen. Wozniak onderbouwde zijn mening door het voorbeeld van de iTunes-introductie op Windows-PC's aan te halen, net nadat de iPod was uitgekomen. Dit luidde volgens Wozniak de dominante marktpositie van iDevices in.

In een vraaggesprek op de website Slashdot konden Apple-fans vragen stellen aan Wozniak. De mede-oprichter van Apple gaf daar een aantal interessante antwoorden. Zo is het volgens Wozniak zo dat Apple haar succes te danken heeft aan iTunes en de iPod. Dit succes verdubbelde in korte tijd Apple's totale omvang.

Wozniak zei ook:"Dus waarom zouden we iTunes niet voor Android beschikbaar maken? Ik hou van Apple-producten en iTunes. Ik zou willen dat de software ook beschikbaar was op mijn Android-apparaten".

De vraag is welke afweging Apple in de toekomst zal maken. Aan de ene kant gloren de inkomsten van downloads van iTunes-producten op Android-apparaten, maar dit heeft het gevolg dat de kans bestaat dat de lucratieve verkopen van de iPhone, iPad en iPod terugloopt.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Motorola Moto G LTE

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren 169.00 169.00 Bekijken
0_sterren 169.00 169.00 Bekijken
7_sterren 174.00 174.00 Bekijken
0_sterren 175.00 175.00 Bekijken
0_sterren 178.95 178.95 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 13 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro