'Android wordt meest gebruikte besturingssyteem'

Door op , 2799x bekeken

Tijdens de ThinkMobile-conferentie gaf mede-oprichter en CEO van Jana, Nathan Eagle, aan dat het Android-besturingssysteem in zijn huidige staat gemakkelijk marktleider kan worden in de mobiele industrie. Dit komt mede door een golf van betaalbare smartphones die zich een weg weten te banen naar nieuw opkomende en groeiende markten zoals Afrika.

Eagle gaf aan dat de slag van de besturingssystemen al gewonnen was door Android. Eagle is CEO bij Jana, een Amerikaans bedrijf dat mobiele telefoons ontwikkelt voor opkomende markten, waar een potentieel zit van ruim twee miljard consumenten. Eagle legt uit dat het niet zo is dat Android het beste besturingssysteem is, maar dat het gebruik wel gratis is. Mede daarom verschijnen er steeds meer 50 dollar kostende smartphones, die gemaakt worden in China.

De presentatie van Eagle Engaging the next billion suggereert dat in 2013 Android het Windows-besturingssysteem voorbijschiet in gebruikersaantal, met 1,3 miljard gebruikers voor het besturingssysteem van Microsoft tegenover 1,5 miljard Android-gebruikers.

Mobiele technologie is een uitkomst voor landen zonder goede telecom-infrastructuur. En met de opkomst van de smartphone die internet, GPS en bellen samenbrengt in één apparaat tegen een prijs waar hier in Nederland de dagelijkse boodschappen van worden gedaan lijkt een gouden toekomst weggelegd voor de gratis OS van Google.


Potentiële Jana-consumenten

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPhone 6 16GB 4G Grijs

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 582.00 € 582.00 Bekijken
0_sterren € 583.00 € 583.00 Bekijken
0_sterren € 595.00 € 595.00 Bekijken
0_sterren € 609.00 € 609.00 Bekijken
0_sterren € 609.00 € 609.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 14 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro