Staking bij Foxconn vanwege iPhone 5

Door op , 5342x bekeken

Tussen de drie- en vierduizend werknemers bij Foxconn in China zijn eergisteren gaan staken. Door de staking stopte verschillende productielijnen van de iPhone 5.

Volgens China Labor Watch is de belangrijkste reden voor de staking dat er te hoge eisen worden gesteld aan het werk van de werknemers, maar dat er ondertussen te weinig training wordt gegeven waardoor die kwaliteit niet bereikt kan worden.

Specifiek gaat het om de krassen op de nieuwe iPhone 5. Om dit te voorkomen zijn nieuwe controleregels gemaakt: de inkeping van de iPhone 5 mag maximaal nog maar 0,02 mm bedragen. Daarnaast zijn nog andere maatregelen genomen om de unibody zonder krassen af te leveren bij klanten. Ook zijn werknemers niet blij met het doorwerken tijdens feestdagen, iets wat waarschijnlijk nodig is vanwege de grote vraag naar de nieuwe telefoon van Apple.

Hierdoor kregen werknemers van de afdeling kwaliteitsbewaking ruzie met het management van de fabriek. Het kwam zelfs tot een handgemeen met als gevolg schade in de inspectiekamer van de fabriek en verschillende mensen die moesten worden opgenomen in het ziekenhuis. Hetzelfde gebeurde een dag later en op donderdag werden mensen bedreigd.

De huidige situatie in de fabriek is onbekend.

Foxconn is al vaker in het nieuws. Eerder bereikte de fabriek de headlines vanwege de erbarmelijke werkomstandigheden. Werknemers moesten 35 uur achtereen werken, mochten niet met elkaar praten, ook niet tijdens pauzes, en verdienden erg weinig. Dit had een zelfmoordgolf tot gevolg. In plaats van het verbeteren van de werkomstandigheden besloot Foxconn vangnetten tussen gebouwen te plaatsen, antiwoedetherapie te geven en een telefoonnummer tegen zelfmoord te openen.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPad Air 2 16GB Zilver

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 405.00 € 405.00 Bekijken
7_sterren € 418.00 € 418.00 Bekijken
0_sterren € 418.00 € 418.00 Bekijken
0_sterren € 418.00 € 418.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 18 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro