Nieuwe geruchten over Android 4.2

Door op , 3865x bekeken

Google bracht op 9 juli 2012 versie 4.1 van Android uit. Nu duiken alweer de eerste geruchten op van Android 4.2. Belangrijke vernieuwing zou zijn Project Roadrunner, waarmee de accuduur sterk verbeterd moet worden.

Over Project Roadrunner is nog maar weinig informatie. Waar het bij Android 4.1 Jelly Bean draaide om het verbeteren van de reactietijd van de interface in Project Butter, gaat het bij versie 4.2 dus om de accuduur.

Naast Roadrunner is het de bedoeling dat er een nieuw Customization Center in Android komt. Vanuit deze centrale plek is het mogelijk om ringtones, achtergronden, taalpakketen en launchers aan te passen. De bedoeling is dat het zo voor telefoonfabrikanten makkelijker wordt om hun eigen stijl aan het OS te geven, terwijl het dan toch 'gewoon' Android blijft, wat updates moet vergemakkelijken.

Verder zou Google Play verbeterd zijn. De digitale winkel van Google bevat nu gepersonaliseerd zoeken, optionele promoties die geďntegreerd worden met het notificatiecentrum, meer betaalopties en makkelijkere in-apptransacties. Naast Play is ook Google Now bijgewerkt. Now heeft vanaf nu toegang tot systeemfuncties. Zo kan het mogelijk nu antwoord geven op vragen als ' Waar kan ik bluetooth activeren?' of 'Hoe kan ik de helderheid van het scherm verlagen?'.

Ten slotte zou er een nieuw Nexus-programma komen. Elke fabrikant kan een Nexus-apparaat of Nexus-versie van een bestaand apparaat uitbrengen. Deze fabrikant werkt dan nauw samen met Google voor hardware- en driverinformatie. Google is verantwoordelijk voor de software-updates van de telefoon. De telefoons hoeven overigens niet per se Nexus in hun naam te hebben, het is meer een certificaat zoals 'HD Ready'.

De apparaten moeten aan enkele basisvoorwaarden voldoen, zo gaan de geruchten. Er moet een onaangepaste Android-versie op staan, de hardware moet krachtig genoeg zijn om alle 'Nexus-games' te draaien en er moet ondersteuning zijn voor Google Wallet, wat betekent dat er een NFC-chip in de telefoon moet zitten.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPhone 6 16GB 4G Grijs

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 550.00 € 550.00 Bekijken
0_sterren € 551.00 € 551.00 Bekijken
7_sterren € 569.00 € 569.00 Bekijken
0_sterren € 569.00 € 569.00 Bekijken
0_sterren € 569.00 € 569.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 16 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro