Apple: 'Paarse waas camera iPhone 5 is normaal'

Door op , 3178x bekeken

Waar Apple een aantal dagen geleden nog niet wilde reageren op een statement gemaakt door een AppleCare supportmedewerker, doet het bedrijf dat nu wel. Er is een supportbericht geplaatst op de officiële website van Apple, met als conclusie: de paarse waas in de iPhone 5 is normaal gedrag en het resultaat van tegen het licht in fotograferen.

Apple zelf legt in het supportbericht uit dat de paarse waas ontstaat doordat gebruikers tegen het licht in fotograferen. Dit zorgt voor een reflectie in de cameramodule en daardoor in de camerasensor. Het resultaat is een paarse waas in de foto. Apple suggereert de foto met een andere hoek te nemen. Overigens zouden ook andere toestellen volgens Apple onderhevig zijn aan het probleem en is er dus eigenlijk niets speciaals aan de hand. Het probleem lijkt bij de iPhone 5 wel groter dan dat normaliter het geval is.

Met het supportbericht van Apple wordt bevestigd wat de AppleCare supportmedewerker eerder al meldde aan de hand van een onderzoek. "Ons engineeringteam heeft me zojuist deze informatie gegeven en we raden aan dat je de camera wegdraait van de zon wanneer je foto's maakt". En, "De paarse waas is normaal in de iPhone 5", aldus de AppleCare supportmedewerker.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPhone 6 16GB 4G Grijs

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 555.00 € 555.00 Bekijken
0_sterren € 556.00 € 556.00 Bekijken
7_sterren € 569.00 € 569.00 Bekijken
0_sterren € 569.00 € 569.00 Bekijken
0_sterren € 579.59 € 579.59 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 15 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro