Microsoft verstuurt takedown voor Wikipedia en BBC

Door op , 1157x bekeken

Microsoft is blijkbaar iets te ijverig in de zoektocht naar illegaal aangeboden software. Zo verzocht het Amerikaanse bedrijf Google namelijk om pagina's van Wikipedia, de BBC en van de Amerikaanse overheidswebsite EPA uit hun index-database te gooien.

Microsoft wordt verwijt dat het te veel vertrouwt op een geautomatiseerd systeem om illegale software op te sporen. Alle aangeleverde takedown-verzoeken plaatst Google op Chilling Effects, een databank voor gerechtelijke dwangbevelen waar Google alle takedown-bevellen plaatst om transparantie te garanderen. Bij Torrentfreak ontdekten ze dat tussen deze verzoeken een aantal websites stonden die daar niet verwacht worden. Zo bleek dat volgens het systeem van Microsoft onder andere Wikipedia, de BBC en de EPA zich schuldig zouden maken aan piraterij. Zelfs Bing, de eigen zoekmachine van Microsoft stond een keer vermeld als verspreider van illegale software.

De meerderheid van de verzoeken die Microsoft indient bij Google zijn juist, echter een aantal verzoeken zijn dit niet en sommige hiervan werden desondanks daadwerkelijk uit de index van Google geknikkerd. Torrentfreak denkt dat er een fout zit in het geautomatiseerde systeem van Microsoft. Ergens lijkt iets fout te gaan met het nummer "45" omdat alle legale sites die geweerd worden van Google de vermelding van dit nummer gemeen hebben.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPhone 6 16GB 4G Grijs

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 582.00 € 582.00 Bekijken
0_sterren € 583.00 € 583.00 Bekijken
0_sterren € 595.00 € 595.00 Bekijken
7_sterren € 609.00 € 609.00 Bekijken
0_sterren € 609.00 € 609.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 14 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro