Laatste update Mac OS X verwijdert Java definitief

Door op , 2378x bekeken

Apple heeft genoeg van de beveiligingsproblemen die Java met zich mee bracht, met als groot voorbeeld het Flasback-probleem. Deze week bracht het Amerikaanse bedrijf een update uit waarmee de Java Applet Plugins definitief verwijderd werden uit de browser en software.

Gebruikers die na de update gebruik maken van de Safari-browser zullen op het moment dat ze een java applet willen afspelen een melding krijgen dat de benodigde plugin niet beschikbaar is, vervolgens zullen zij worden doorgestuurd naar de Oracle-website om de missende plugin te downloaden.

Mede dankzij het feit dat Apple altijd een eigen versie van Java creëerde voor Mac OS X, liep deze geregeld achter op het gebied van beveiliging en kende deze beveiligingsgaten die in andere besturingssystemen al weer gesloten waren. Dit is één van de redenen dat OS X vatbaar was voor malafide software zoals Flashback.

Vanaf nu is dat deel van het probleem dus uit de wereld geholpen, omdat de enige optie nu is om de plugin direct via Oracle te bemachtigen en daarmee de nieuwste versie van Java te installeren.

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPad Air 2 16GB Zilver

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 405.00 € 405.00 Bekijken
0_sterren € 418.00 € 418.00 Bekijken
7_sterren € 419.00 € 419.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 20 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro