1 min

Het Android-evenement dat Google voor vandaag gepland had, is afgelast in verband met orkaan Sandy, welke op het moment van schrijven op het punt staat om New York te betreden. Afgelopen vrijdag heeft de burgemeester van New York de noodtoestand afgekondigd vanwege de naderende storm.

Het evenement van Google zou plaatsvinden op een pier naast het water. Deze pier staat precies in het gebied waar het meeste gevaar voor overstroming zou zijn. Daarom is dit gebied nu geëvacueerd en het evenement kan dus op geen enkele manier op die locatie doorgang vinden.

Vorig jaar verzette Google ook al een Android-evenement, toen vanwege het overlijden van Apple-icoon Steve Jobs. Google heeft nog niks gezegd over een mogelijke datum waarop het evenement dan wel gehouden gaat worden. Het bedrijf zei:"We annuleren ons evenement van maandagochtend in New York vanwege orkaan Sandy. We zullen meer informatie geven over onze plannen wanneer we meer weten".

Google was waarschijnlijk voornemend om Android 4.2 Key Lime Pie uit de doeken te doen. Samen met dit besturingssysteem zouden ook twee Nexus-toestellen aangekondigd worden welke in samenwerking met LG en Samsung ontwikkeld zijn.