1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google werkt samen met het Amerikaanse satellietbedrijf Dish om een eigen mobiel netwerk op te zetten, zo melden anonieme bronnen tegenover 9to5Google en The Wallstreet Journal.

Google is van plan om met de dienst alleen data aan te bieden. Bellen en sms’en zou dan over VoIP worden aangeboden, waarschijnlijk in combinatie met Google Voice.

De zoekgigant is al druk bezig met de ontwikkeling van de plannen om de dienst uit te rollen. Naar verwachting moet het netwerk operationeel zijn op de helft van 2013.

Met volledige controle van het netwerk kan Google zijn diensten voor Android verbeteren. Nu worden bijvoorbeeld Google Voice en Wallet door veel Amerikaanse telecomaanbieders geblokkeerd.

Google gaat volgens de bronnen in zee met het Amerikaanse Dish. Dit bedrijf heeft in 2008 frequenties voor een mobiel netwerk gekocht, maar heeft tot nog toe geen netwerk opgezet. Het bedrijf liet weten dat het wilde wachten op een partner die mee wil doen.

Dish wil niet bevestigen dat Google de partner is waarmee het een mobiel netwerk op gaat bouwen. Echter, bronnen verklaren dat het samenwerkingsverband tussen de twee al bijna rond is.